Vásárlásaink során kulcsontosságú kérdés, hogy az elköltött összeggel valójában kiket támogatunk, hiszen minden vásárlásunk egy “támogatói szavazat” az adott iparágnak, a cégek tulajdonosainak, az ő világszemléletüknek.

Miért válaszd ZÖLDike csomagjaink?

A csomagokban található termékeket a legnagyobb gondossággal állítottuk össze, ahol elsődleges szempont volt, hogy olyan magyar kézművesek termékei kerüljenek a csomagokba akik maguk is elhivatott környezetvédők és életük minden területén próbálnak környezettudatosan élni és cselekedni.

Fenntartható életstílust képviselnek, így vásárlásoddal az ő munkájukat, értékrendjüket támogatod! KÖSZÖNJÜK 🙂

Kik állnak a ZÖLDike csomag termékei mögött?

BoBeCs: Egy kis családi kézműves vállalkozás, amiből én, “Cs” , a Zöldike oldalak megálmodója vagyok 🙂 

Biológus, természetvédelmi aktivista és kézműves vagyok, emellett lelkes gyakorlója a minimalizmusnak és a hulladékmentes életmódnak. Kis házikónkban esővíz lát el el minden funkciót, emellett van veteményesünk és néhány BoldogPipi is kapirgál a kertben. Szabadidőmben szemétgyűjtő akciókat, zöld gyerektábort és kézműves foglalkozásokat szervezek a hulladékmentesség jegyében. Hitem szerint minden ember, minden apró cselekedete számít és hiszek a közösség változtató erejében.

Tekergő Nemezműhely: Bogi és Karcsi Alkotóműhelye a Bakony szívében található. Ők ketten nem “csupán” a népi nemezkészítést művelik a legmagasabb szinten, hanem az összes népi kézműves mesterség képzett gyakorlói (kosárfonás, fafaragás, bőrművesség, fazekasság….). Alkotásaik során őseink kultúrájából merítkeznek, fő missziójuk a hagyományőrzés és ezen ősi tudás megismertetése az érdeklődőkkel. Emellett lelkes természetbarátok és környezetvédők, többek között autómentesen élnek, kovászos kenyeret sütnek, saját veteményesük van, BoldogPipiket és BoldogBarikat tartanak ( 🙂 ) és az egyszerű, tartalmas élet elkötelezett hívei 🙂

Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány: Az alapítvány kulcsfontosságú szerepet tölt be a hazai civil természetvédelem területén. Részt vesz sérült madarak gyógyításában, baglyok fészkelőhelyeinek újrateremtésében, szervez természetvédelmi célú önkéntes programokat gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Emellett tevékenykedik a biogazdálkodás, az ökoturizmus és a hagyományos kisléptékű vidéki tájművelés területén is, hiszen a természeti sokféleség (biodiverzitás) megőrzését létfontosságú feladatnak tekinti.